asthfghl: (Asthfghl)
[personal profile] asthfghl

Дори един бегъл поглед над една от някога чудесните български онлайн платформи би ни предоставил огромен брой свидетелства, че всевъзможни знайни и незнайни, щатни платени драскачи и/или самоубедени "полезни идиоти", слабоумни тролчета, неграмотни ограничени гномове, пещерни троглодити, очевидни социопати и всякаква друга низка паплач се е настанила както в най-дълбоките дебри, така и по челните страници на Blog.BG в днешни дни. Вихрят се едни ожесточени размени на екскременти, едни епитети, от които косите ти да щръкнат. Безконтролно, безнаказано, безспирно, без никакви последствия за когото и да било. Малцината гласове на разума биват моментално удавяни и заглушавани сред неистовия хор, изпълнен с омраза и комплексарщина, кънтящ от истерични крясъци и безсрамни ругатни. И един по един тихо си отиват.

И всичко това - пред очите на модераторите. Чиито правила и критерии за допускане на постинги явно са просто едни думи, написани от някой си, някъде си, лишени от всякакъв смисъл.

То бива отражение на действителността, бива представителна извадка на обществото ни, бива изваждане на повърхността и многократно подсилване на тъмните страни на човека благодарение на тая пуста анонимност, която предоставя Интернет... Но това вече минава всякакви граници на поносимост. Дори смотаният Фейсбук е на далеч по-високо ниво, а това изобщо не може да е комплимент!

Кой допусна това и защо? Толкова ли държите сайтът ви да се превърне в кенеф заради няколкото повече цъкания и посещения? Какво печелите от това? Изобщо някой върши ли си работата в този сайт, или той отдавна е оставен на самотек? Или цялата тази помия е организирана с цел? Чии интереси обслужвате? Нима не работите за затъпяването на нацията ни чрез превръщането на екстремистите и интелектуалните джуджета в преобладаваща норма!?
Page generated 22 Sep 2017 17:07
Powered by Dreamwidth Studios